Gran Canaria Stranden Alles over de stranden van Gran Canaria

Gran Canaria Stranden

Alles over de stranden van Gran Canaria

gesponsorde links:

Strand Playa Maspalomas

Strand Maspalomas
Strand Maspalomas
Gran Canaria Playa Maspalomas
Lengte: 2710 m
Max. breedte 75 m

Het strand van Playa Maspalomas is het bekendste strand van Gran Canaria en geldt als het mooiste strand van de Canarische eilanden.

Het duinlandschap is uniek. In verband met gevaar bij vloed is het raadzaam de vlaggen op het strand goed in de gaten te houden. Het duinenstrand vormt de Zuidgrens van het eiland en de stromingen van de Atlantische oceaan moet men niet onderschatten.

Als de rode vlag gehesen wordt, betekent dat een absoluut zwemverbod waaraan men zich ook als ervaren zwemmer moet houden.

Ligbedden verhuur
Er worden op dit strand ligbedden verhuurt, deze dienst gaat maar tot vijf uur en dan kan je soms onvriendelijk en hardhandig worden benaderd wanneer ze willen gaan opruimen. Dat krijg je als de gemeente zoiets doet, jammer dat er hier geen echte leuke strandtenten staan Een gemiste kans voor Gran Canaria.

Iets bijzonders bij het strand van Maspalomas is de "Charca", de kleine zoetwaterzee direct aan het strand. De Charca maakt deel uit van een natuurlijke oase ("Oasis de Maspalomas"), een ecologisch hoogwaardig gebied, dat als een van de interessantste vogelbroedplaatsen wordt beschouwd.

Opmerking: door de stormen en regenval is de landbrug weggespoeld, dit moet de natuur dus weer repareren en dat kost even tijd.

De Duintoppen, "Punta de Maspalomas", en het gebied rondom de vuurtoren zijn tevens interessante plaatsen voor surfers en kitesurfers.
Maspalomas is met de lijnbus vanaf alle kanten van het eiland eenvoudig te bereiken. De Faro (vuurtoren) is eindpunt van veel buslijnen en tegelijkertijd het ideale startpunt voor strandgasten. Parkeren is mogelijk in de parkeergarages in de buurt.

Gran-canaria-stranden gesponsorde advertentie